Tæmpeh Rendang

Rendang er en krydret karryret der stammer fra Sumatra i Indonesien. I vores version anvendes tæmpeh som det fyldige, mættende element med masser af umami smag.

4 Personer - Tilberedningstid 40 minutter

Fremgangsmåde

  1. Blend:citrongræs,ingefær,hvidløg og tørret chili til en pasta. Brug en blender eller en morter.

  2. Bland pastaen med rød karry pasta og rapsolie og rist dette af i en gryde

  3. Tilsæt Tæmpeh,gulerødder,kartofler og hvidkål og sauter dette kortvarigt.

  4. Tilsæt kokosmælk, grøntsagsboiullon, soya og salt.

  5. Tilsæt de resterende krydderier og lad rendangen simre i cirka 20 minutter

  6. Kog ris med 8 dl vand og 1 tsk. salt ved lav varme i 12 min.

  7. Tilsæt til sidst det ristede kokos og juster retten med salt, peber og evt. eddike eller citronsaft.

  8. Server ret

Ingredienser

  • 300g Klassisk Tæmpeh

  • 1 dåse kokosmælk (330ml)

  • 2 dl grøntsagsbouillon eller vand

  • 1 gulerød i skiver

  • 2 kartofler i tern

  • 1/4 spidkål i grove stykker

  • 1dl ristet kokosmel (rist i ovn eller på pande indtil gyldent)

  • 1 stængel citrongræs finthakket

  • 2 stk forårsløg i tynde skiver

  • 1 spsk hvidløg finthakket

  • 6 kaffir limeblade

  • 1 spsk rød karrypasta

  • 1 spsk salt

  • friskkværnet peber

  • 2 spsk soya

  • 1 spsk eddike eller citronsaft 

  • 4 dl ris