Tæmpeh Khao So Suppe

4 Personer - Tilberedningstid 45 minutter

Fremgangsmåde

Tilberedning af  Tæmpeh:

  1. Skær tæmpeh i mundrette stykker

  2. Bland I en skål, soja, honning/ahornsirup, sesamolie og spidkommen.

  3. Tilsæt tæmpehen og lad denne marinere i 30 minutter.

  4. Steg den marinerede tæmpeh gylden i en pande og tag derefter panden af varmen.

Tilberedning Khao Soi Suppe:

  1. Steg løg, hvidløg og ingefær I en spsk olie I ca. 3 minutter i en gryde.

  2. Tilsæt den røde karrypasta og steg videre endnu et minut.

  3. Tilsæt kokosmælk, grøntsagsfond, soja, sukker, fishsauce/soja og limesaft. Sæt låg på og stil tilside.

  4. Bring vand I kog og tilbered nudlerne som anvist på pakken.

  5. Del nudlerne i dine serveringsskåle og tilsæt et par deciliter suppe, afslut med tæmpehen på toppen og tilsæt limesaften. Pynt gerne med peanuts og koriander.

Ingredienser

  • 300 g tæmpeh

  • 3 spsk soja sauce

  • 2 spsk honing eller ahorn sirup

  • 2 spsk sesam oile

  • 1/2 tsk spidskommen

Khao Soi Suppe

  • 1 hakket skalotteløg

  • 1 finthakket hvidløg

  • 3 cm ingefær finthakket

  • 1 and ½ spsk rød karrypasta

  • 1 dåse full-fat kokosmælk

  • 4 dl grøntsagsbouillon

  • 3 spsk soja sauce

  • 2 spsk sukker

  • ¼ tsk gurkemeje

  • 1 spsk of fishsauce eller tamari

  • 2 spsk limesaft

  • 250 grisnudler

    Forslag til toppings: peanuts, lime, frisk koriander, skiver af rødløg