Molesauce Taco med Tæmpeh

Trænger du til nogle tacos? Prøv disse fantastiske molesauce Tæmpeh tacos!

4 Personer - Tilberedningstid 40 minutter

Course of action

Molesauce

  1. Snit løg og hvidløg, og bland med alle krydderier

  2. Skær peberfrugt i store stykker, varm en gryde op. Steg tomater og peberfrugt på panden i 4-5 minutter

  3. Tilsæt krydderier, løg/hvidløg og øvrige ingredienser. Tilsæt evt. lidt vand og kog i 10 minutter. Fjern kanelstangen.

  4. Blender molen! Brug en stavblender eller overfør til blenderskål og blend til molen er helt glat.

  5. Varm saucen op i gryden igen og kog ind til den tykner lidt 4-5 minutter, tilsæt salt og sukker efter smag.

Forberedelser Tacos

  1. Skær tæmpeh i terninger og steg i olie, indtil de er brune og sprøde.

  2. Lav en salsa af avocado, koriander, løg og majs . Smag til med limejuice og salt.

  3. Varm tacos op efter vejledningen.

  4. Bland molesaucen med stegt Tæmpeh.

  5. Server i tacos med frisk salsa, drys med feta eller yoghurt.

Ingredienser

Molesauce

  • 2 tomater el. 1 dåse flåede tomater

  • 1 peberfrugt

  • 1/2 dl vegetabilsk olie

  • 2 fed hvidløg

  • 1 tsk spidskommen

  • 1 tsk koriander

  • 1/2 tsk Oregano

  • 1 kanelstang

  • 1/2 dl mandler

  • 1/2 dl rosiner

  • 2 spsk ristede sesamfrø

  • 1 tsk chili

  • 1 spsk salt

  • 3 dl grøntsagsbouillon

Tacos

  • 300 g Tæmpeh

  • 1 pakke sprøde eller bløde tacoskaller

  • 1 avocado

  • 1/2 dåse majs

  • 1 rødløg

  • 1 bundt koriander

  • 1 lime

  • plantebaseret feta eller yoghurt