Tæmpeh bowl

Stegt Tæmpeh teriyaki i en smuk salatskål som kan varieres alt efter årstider og råvarer i køleskabet

2 Personer - Tilberedningstid 20 minutter

2 Personer - Tilberedningstid 20 minutter

Fremgangsmåde

  1. Snit spidskål fint i lange strimler.
    Tilsæt sukker og æbleeddike og vend kålen med din hånd i 2 minutter, til den er blevet lidt blødere. Sæt dette til side.

  2. Skær broccoli i små buketter og steg den olie på en pande ved medium til høj varme i ca. 5 minutter, til buketterne har fået farve, men stadigvæk har bid. Tag dernæst broccolien af den varme pande.

  3. Bland sojasauce, sirup og sriracha i en lille skål. Steg Tæmpehen på panden ved medium til høj varme i rigeligt olie i cirka 5 minutter til ternene er flotte brunede og sprøde. Placer de varme tern i en skål eller tilsæt marinede. Lad tæmpehen marinere indtil servering

  4. Bland herefter alle elementerne sammen til dressingen og anret i en lille skål.

  5. Anret til sidst de forskellige elementer ovenpå din yndlingsris, bulgur eller couscous. Tilsæt den blandede dressing efter egen smag og behag.

Ingredienser

  • 300 g Tæmpeh

  • 1 dl. ærter eller edamamebønner

  • 3 dl. kolde kogte ris, bulgur eller couscous.

  • 2 stk. forårsløg

  • 1⁄4 stk. rødt eller hvidt spidskål

  • 1 tsk. sukker

  • 2 spsk. æble- eller vineddike

  • 1⁄2 stk. broccoli

    Marinade

  • 4 spsk tamari

  • 2 spsk sirup eller sukker

  • 1 tsk sriracha chilisauce eller lign

  • 2 spsk. sesamfrø

    Dressing

  • 1 spsk. finthakket ingefær

  • 3 spsk. usaltet peanutbutter

  • 1⁄2 deciliter vand

  • 1 fed finthakket hvidløg

  • 2 spsk. tamari

  • 2 spsk. limesaft