Indisk Tæmpeh og Blomkålskarry

4 Personer - Tilberedningstid 45 minutter

Fremgangsmåde

  1. Opvarm olien i en tykbundet gryde eller en wok og steg Tæmpeh og løg i denne indtil løgene er gyldne og tæmpehen har fået en fin stegeskorpe.

  2. Tilsæt hvidløg og steg yderligere et par minutter.

  3. Tilsæt dernæst garam masalam chili og salt og fortsæt stegningen et minuts tid.

  4. Tilsæt tomaterne og steg disse ca. et par minutter indtil de er blevet bløde og tilsæt derefter vand og lad retten simre i 10 minutter. 

  5. Tilsæt blomkål og læg låg på gryden/wokken, lad blomkålen koge i retten 7-8 minutter til den er mør .

  6. Server med fladbrød, ris eller bulgur og drys med friskhakket koriander eller persille. Du kan også give din yndlings chilisauce eller en hjemmelavet Raita til retten.

Ingredienser

  • 3 spsk solsikkeolie

  • 1 grofthakket løg

  • 4 fed hvidløg finthakket

  • 2 spsk Garam Masala

  • 1 tsk chili pulver eller mere efter smag (gerne kashmiri chili)

  • 1 tsk salt

  • 2 grofthakkede tomater

  • 500g tæmpeh skåret i 2cm tern

  • 4 dl vand

  • 1 mellemstort blomkålshoved

  • 1 dl friskhakket koriander eller persille

  • fladbrød eller ris