Tæmpeh kecap manis

Denne opskrift er super simpel, du kan vælge at købe færdiglavet indonesisk kecap manis, eller give dig i kast med at lave din egen kecap sauce, opskriften findes her

Opskrift til 10 personer

Fremgangsmåde

  1. Lav en finthakket pasta af løg, hvidløg og galangal/ingefær - nemmest på en blender, men kan godt lade sig gøre med en kniv eller rivejern.

  2. Rist tæmpehen sprød og tilsæt dernæst den finthakkede pasta og steg videre 2 minutter.

  3. Tilsæt til sidst de resterende ingredienser og steg videre indtil tæmpehen er fint glaseret - smag til med salt og peber og server med det sammen med friskkogte ris.

Ingredienser

  • 1000 g tæmpeh i tern

  • 300 g skalotteløg

  • 100 g hvidløg

  • 50 g chili i skiver (styrke efter behag)

  • 50 g galangal eller ingefær

  • 50 g citrongræs

  • 15 g lauerbær

  • 75 g kokossukker eller rørsukker

  • 230 g kecap manis (indonesisk sød soya)

Tæmpeh i Mapo-Sauce

Hurtig og lækker tæmpehret serveret i en krydret, aromatisk og rig kinesisk-inspireret sauce

Opskrift til 6 personer

Fremgangsmåde

  1.  Varm olien op i en gryde ved medium varme, og tilsæt black bean sauce,chiliflager og sichuanpeber. Lad det stege et par minutter ved svag varme.

  2. Tilsæt revet ingefær og hvidløg, og lad det stege et par minutter.

  3. Hak svampene fint, kom dem i gryden, og steg til svampene bliver bløde og afgiver lidt væde.

  4. Rør soyasauce, vand og sirup i, og tilsæt nu tæmpehen. Lad det simre i 5 minutter så tæmpehen absorberer smagen fra saucen.

  5. Tilsæt fine strimler porrer 5 minutter før servering, så de bliver kogt let møre.

  6. Skær pak choyen i mindre stykker og tilbered dem et par minutter i retten.

  7. Pynt af med fintsnittede forårsløg.

Ingredienser

  • 600 g Tæmpeh i tern

  • 120 g vindruekerneolie

  • 30 g black bean sauce

  • 6 g sechuan peber (sort peber kan bruges)

  • 6 g chiliflager

  • 24 g ingefær

  • 24 g hvidløg

  • 300 g blandede svampe

  • 30 g soyasauce

  • 300 g vand

  • 18 g rørsukker

  • 60 porre

  • 60 g forårsløg

  • 120 pak choy

  • salt og peber